ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ:

Οι διαθέσιμες επιλογές για μαθητές στην Ελλάδα είναι τα ιδιαίτερα μαθήματα και τα μαθήματα μέσω Skype (Skype lessons).

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ - ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ:

Μετά από περισσότερα από 10 χρόνια διδασκαλίας κιθάρας, νιώθω ότι η ενασχόληση με τη μουσική και η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ειδικότερα, ικανοποιεί ένα και μόνο σκοπό: την ανάγκη που έχει καθένας από εμάς να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο σκοπός της τεχνικής, είτε θέλετε να παίξετε σε απίστευτα γρήγορες ταχύτητες είτε θέλετε απλά να παίζετε 3 ακόρντα, είναι να μάθετε τρόπους να εκφράζετε αυτό που σκέφτεστε και αυτό που νιώθετε, μέσω της κιθάρας, μέσα από τα χέρια σας... Προσωπικά, θεωρώ πως η μουσική είναι πολύ κοντά στη ζωγραφική... Όπως η τεχνική διδάσκει πώς να σχεδιάσετε γραμμές και σχήματα, έτσι και οι κλίμακες είναι η παλέτα των χρωμάτων. Θα πρέπει να μάθετε για κάθε στυλ μουσικής πώς να παράγετε τα μοναδικά ηχοχρώματά του, αλλά μπορείτε πάντα να κινηθείτε έξω από τα συνηθισμένα και να ζωγραφίσετε τον ουρανό μωβ, εάν έτσι αισθάνεστε. Προσπαθώ πάντα να δείχνω στους μαθητές μου πώς βλέπω εγώ τα πράγματα, ενθαρρύνοντάς τους, όμως, παράλληλα, να καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους... Άλλωστε, ο μόνος περιορισμός στην τέχνη, είναι η φαντασία μας...

yiannispapadopoulos

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ:

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχουν τρεις δυνατές επιλογές για μαθήματα κιθάρας μαζί μου. Τα ιδιαίτερα μαθήματα, τα μαθήματα μέσω Skype ή μέσω αλληλογραφίας. Για όσους επιθυμούν να κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα, το studio μου βρίσκεται στο Ν.Ηράκλειο και είναι εύκολα προσβάσιμο (7-8 λεπτά με τα πόδια απο τον σταθμό του ηλεκτρικού Ν. Ηράκλειο- 5 λεπτά από την έξοδο Λ.Κύμης (Νούμερο 10) της Αττικής οδού). Για όσους μένουν εκτός Αθηνών ή μένουν μακριά και δεν θέλουν να χάνουν χρόνο σε μετακινήσεις παρέχεται η greek lessonsδυνατότητα μαθημάτων μέσω Skype ή μέσω αλληλογραφίας.
Εάν προβληματίζεστε σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μεθόδων διδασκαλίας από απόσταση, σας διαβεβαιώνω ότι πλέον, τόσο τα μαθήματα μέσω Skype όσο και μέσω αλληλογραφίας είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος διδασκαλίας, που δεν υστερεί σε τίποτα του παραδοσιακού. Τα πλεονεκτήματα είναι ότι δεν ξοδεύετε χρόνο και χρήματα σε μετακινήσεις και κάνετε μαθήματα με τον καθηγητή της επιλογής σας σε όποιο σημείο της χώρας κι αν βρίσκεστε, έχοντας την άνεση του προσωπικού σας χώρου, με την κιθάρα σας, τα μηχανήματά σας και τις ρυθμίσεις σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι σύνδεση στο internet, μια κάμερα , το πρόγραμμα Skype- το οποίο είναι δωρεάν- την κιθάρα και τον ενισχυτή σας ή ό, τι χρησιμοποιείτε όταν παίζετε κιθάρα, αρκεί να διασφαλίζετε ότι θα μπορώ να ακούω τί παίζετε. Στα μαθήματα χρησιμοποιώ HD κάμερα και τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, έτσι ώστε η οπτικοακουστική ποιότητα όχι μόνο δεν δημιουργεί πρόβλημα στη ροή του μαθήματος, άλλα το κάνει ακόμη πιο ευχάριστο και άνετο. Θα με βλέπετε και θα με ακούτε σαν να είμαι δίπλα σας. Πριν το πρώτο μας μάθημα, κανονίζουμε μία μέρα και ώρα για να σετάρουμε τον εξοπλισμό και να κάνουμε μια δοκιμή, έτσι ώστε όλα στο μάθημα να λειτουργούν μια χαρά.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ :

Η διδακτέα ύλη είναι η ίδια είτε ο μαθητής επιλέξει να κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, είτε επιλέξει τη διδασκαλία μέσω Skype ή αλληλογραφίας. Η μέθοδος διδασκαλίας μου είναι βασισμένη στη διεθνή βιβλιογραφία και αρθρογραφία, καθώς και σε βιβλία μεγάλων μουσικών οργανισμών. Στον τρόπο προσέγγισης του κάθε μαθητή αλλά και της επιλογής και της οργάνωσης της ύλης (πέρα από το βασικό κορμό, που είναι κοινός για όλους) και στον τρόπο διδασκαλίας, λαμβάνω υπόψη μου και σέβομαι τη μοναδικότητα του κάθε μαθητή, ο οποίος έχει τις δικές του ανάγκες, γούστα, προτιμήσεις, δυνατά και λιγότερο δυνατά σημεία. Η διδακτέα ύλη συμπληρώνεται με διάφορα άλλα βιβλία και τις προσωπικές μου σημειώσεις, ανάλογα κάθε φορά με τις ανάγκες, τις επιθυμίες και την πρόοδο του κάθε μαθητή.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ , ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΙΘΑΡΑΣ:

Alternate picking, Sweep picking, Legato (Hammer on/pull off hard-rock style and Holdsworth legato type), Tapping, Economy picking, Hybrid picking, Bending, Vibrato, String Skipping, Intervallic Playing, Strumming, Rhythmic understanding and application Time-feel and rhythmic awareness, Rhythm and time exercises, Irregular Note groupings, Melodic patterns and sequences.
Όσον αφορά τη μουσική πτυχή των μαθημάτων:

Το να παίζει κάποιος σόλο και να αυτοσχεδιάζει με άνεση απαιτεί καλή γνώση και χρήση των κλιμάκων, ακόρντων και arpeggios. Διδάσκω την Minor & major pentatonic and blues scales, the Major/Harmonic minor and Melodic minor modes, symmetric scales (H/W – W/H Diminished, Whole Tone, Augmented), Arpeggios, Chords (triads, 4 note chords, Drop 2 & Drop 3 chords, Polychords). Παράλληλα με τα παραπάνω, διδάσκω Popular Music Theory, Chord/Scale relationships, Motive development, Fretboard knowledge and understanding, Chord on chord substitutions, και ανάπτυξη φρασεολογίας.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΤΗΤΑΣ:

Η μελέτη και η άριστη γνώση των παραπάνω, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα έναν καλό εκτελεστή- «παίχτη», αλλά όχι απαραίτητα έναν καλό μουσικό. Πολλοί μουσικοί έχουν τη γνώση, αλλά συναντούν δυσκολίες παίζοντας με άλλους, ή έχουν κακό ήχο, ή δεν ξέρουν πώς να ενορχηστρώνουν κιθαριστικά μέρη σε τραγούδια και να είναι μέλη μιας μπάντας. Με άλλα λόγια δεν μπορούν να αντιληφθούν τη λειτουργία και τη χρησιμότητα του οργάνου μέσα σε ένα μουσικό σύνολο. Η μουσική είναι μια γλώσσα και ο σκοπός είναι οι μαθητές να μάθουν να επικοινωνούν με άλλους μουσικούς. Γι 'αυτό μελετάμε Ear training, Aural training, song arranging theory and techniques, αρμονικές αναλύσεις κομματιών (είτε κιθαριστικών κομματιών είτε οποιουδήποτε είδους ενδιαφέρει τον μαθητή), Sight reading, Sight reading, Transcription study and analysis, Chord melody playing Session player skills, τεχνικές ηχογράφησης κιθάρας, συζητάμε για κιθαριστικό εξοπλισμό, και αναπτύσσουμε ρεπερτόριο στο στυλ αρεσκείας του μαθητή.

Για πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, τους όρους και τις πληρωμές των μαθημάτων ή για να κανονίσετε μάθημα, επικοινωνήστε μαζί μου πατώντας εδώ!

Copyright © Yiannis Papadopoulos 2013 | Κατασκευή ιστοσελίδωνΚατασκευες ιστοσελιδωνpaypal